Help me, please!!!!

Geumsan Market

New member
Xu
0
ai dịch giùm mình với, cần gấp lắm.@@@
[h=1]Milk Contamination[/h][h=1]Why doesn't pasteurization make our milk completely safe? Pasteurized milk still causes outbreaks of foodborne illness. In this section, we'll look at the many ways milk can become contaminated on its journey from the cow to the table.[/h]· The Cow: Before the cow is even milked, pathogens in the surrounding environment can get into the cow's feed or . During milking, bacteria on the inside or outside of the cow's udder can get into the milk. If the milking device (human or mechanical) hasn't been properly sanitized it may contaminate the raw milk.
· Storage and Transfer of Raw Milk: Any time the milk is transferred or stored, all equipment and containers must be sterile to prevent contamination. The storage temperature must be low enough (usually 4 degrees Celsius) to keep any bacteria remaining in the milk from growing.
· Pasteurization: We know that pasteurization doesn't kill all the bacteria in milk, but it won't even kill the ones it's supposed to if the guidelines for ].
· Equipment: Postpasteurization contamination (PPC) because of flaws in equipment or poor sanitation practices is the most common reason for pasteurization failures [source: ]. Equipment has to be properly maintained and tested, and cleaned and sterilized between uses.
· The plate heat exchanger is one potential source of PPC, since cold raw milk and hot pasteurized milk pass each other on opposite sides of the heat exchange plates. If the plates have leaks or cracks, the raw milk can contaminate the pasteurized milk.
· Storage and Transfer After Pasteurization: Milk is vulnerable to what the industry calls time-temperature abuse whenever the milk is transferred or stored. This includes all points at or between the processing plant, the warehouse, the store and your home. The weak link in the overall cold chain is usually that indeterminate period after [the milk] leaves the retail outlet and reaches the consumer's refrigerator. [source: ]
· Now that it's been brought to your attention, the pressure is on to get the milk home and into the fridge as quickly as possible. Check the temperature of your refrigerator regularly, too. It should always be less than 41 degrees Fahrenheit [source: ].
 
Mình chỉ dịch theo ý được thôi, còn trau chuốt thì mình không có nhiều thời gian để tìm hiểu về từ ngữ chuyên ngành của bạn. Bạn biên tập lại nhé.

Milk Contamination
Sữa bị hỏng/ô nhiễm

Why doesn't pasteurization make our milk completely safe? Pasteurized milk still causes outbreaks of foodborne illness. In this section, we'll look at the many ways milk can become contaminated on its journey from the cow to the table.

Tại sao quá trình diệt khuẩn theo phương phát Pax tơ lại không làm cho sữa an toàn hoàn toàn? Sữa được diệt khuẩn vẫn gây nên những bệnh lý do thực phẩm gây ra. Trong phần này, chúng ta sẽ xem xét những cách mà sữa có thể bị ô nhiễm/nhiễm khuẩn trong hành trình từ khi nó được vắt đến bàn ăn

· The Cow: Before the cow is even milked, pathogens in the surrounding environment can get into the cow's feed or . During milking, bacteria on the inside or outside of the cow's udder can get into the milk. If the milking device (human or mechanical) hasn't been properly sanitized it may contaminate the raw milk
- Bò sữa: Trước khi con bò được vắt sữa, các mầm bệnh ở môi trường xung quanh có thể đã xâm nhập vào thức ăn của bò, hoặc trong quá trình vắt sữa, các vi khuẩn ở trong hoặc ở ngoài bầu vú bò có thể xâm nhập vào sữa. Nếu công cụ vắt sữa (người hoặc máy) không được làm vệ sinh hoàn toàn, nó có thể làm cho sữa thô nhiễm khuẩn/bị ô nhiễm/bẩn.

· Storage and Transfer of Raw Milk: Any time the milk is transferred or stored, all equipment and containers must be sterile to prevent contamination. The storage temperature must be low enough (usually 4 degrees Celsius) to keep any bacteria remaining in the milk from growing.
- Lưu trữ và vận chuyển sữa thô: Khi sữa được vận chuyển hoặc lưu trữ, tất cả các thiết bị hoặc vật chứa đều phải vô trùng để ngăn chặn sự ô nhiễm/nhiễm bẩn. Nhiêt độ lưu trữ/bảo quản phải đủ thấp (thường là 4 độ C) để ngăn vi khuẩn trong sữa phát triển.

· Pasteurization: We know that pasteurization doesn't kill all the bacteria in milk, but it won't even kill the ones it's supposed to if the guidelines for (chỗ này bạn có đưa thiếu không?) ].
- Quá trình diệt khuẩn: Chúng ta biết rằng quá trình diệt khuẩn không thể tiêu diệt hết tất cả các vi khuẩn trong sữa, nhưng nó thậm chí sẽ không tiêu diệt được những vi khuẩn mà nó được cho rằng nó sẽ tiêu diệt được

· Equipment: Postpasteurization contamination (PPC) because of flaws in equipment or poor sanitation practices is the most common reason for pasteurization failures [source: ]. Equipment has to be properly maintained and tested, and cleaned and sterilized between uses.
- Thiết bị: Sự nhiễm khuẩn sau khi đã được diệt khuẩn thường là do những lỗi ở thiết bị hoặc hệ thống vệ sinh là những lý do phổ biến nhất lý giải cho sự thất bại của quá trình diệt khuẩn.

· The plate heat exchanger is one potential source of PPC, since cold raw milk and hot pasteurized milk pass each other on opposite sides of the heat exchange plates. If the plates have leaks or cracks, the raw milk can contaminate the pasteurized milk.
- Thiết bị trao đổi nhiệt kiểu tấm là một trong những nguyên nhân tiềm tàng của sự nhiễm khuẩn sau khi đã được tiệt trùng vì sữa thô lạnh và sữa đã được tiệt trùng nóng di chuyển ở 2 bề mặt của thiết bị này. Nếu tấm chắn bị hở hoặc bị gãy thì sữa thô sẽ làm sữa đã được tiệt trùng bị nhiễm khuẩn.

· Storage and Transfer After Pasteurization: Milk is vulnerable to what the industry calls time-temperature abuse whenever the milk is transferred or stored. This includes all points at or between the processing plant, the warehouse, the store and your home. The weak link in the overall cold chain is usually that indeterminate period after [the milk] leaves the retail outlet and reaches the consumer's refrigerator. [source: ]
Lưu trữ và vận chuyển sau khi đã được tiệt trùng: Sữa có thể bị hỏng do cái mà ngành công nghiệp đó gọi là sử dụng sai nhiệt độ khi sữa được vận chuyển hoặc là lưu trữ. Nó bao gồm tất cả các yếu tố như quá trình xử lý ở nhà máy, nhà kho, thiết bị bảo quản, bảo quản tại gia đình. Sự liên kết yếu trong chuỗi làm lạnh tổng thể thường là khoảng thời gian không xác định sau khi sữa rời khỏi trung tâm bán lẻ để đến tủ lạnh của người tieu dùng.

· Now that it's been brought to your attention, the pressure is on to get the milk home and into the fridge as quickly as possible. Check the temperature of your refrigerator regularly, too. It should always be less than 41 degrees Fahrenheit [source: ].
Bây giờ, khi nó đã thu hút được sự chú ý của bạn (có lẽ ý là bạn đã quyết định mua sữa đó rồi), việc cấp bách là hãy mang sữa về nhà và bỏ vào tủ lạnh ngay lập tức. Kiểm tra nhiệt độ của tủ lạnh thường xuyên. Thường thì nó thường phải nhỏ hơn 41 độ theo thang độ F
 

VnKienthuc lúc này

Không có thành viên trực tuyến.

Định hướng

Diễn đàn VnKienthuc.com là nơi thảo luận và chia sẻ về mọi kiến thức hữu ích trong học tập và cuộc sống, khởi nghiệp, kinh doanh,...
Top